مقالات

شیر دروازه ای چیست؟

شیر دروازه ای، بررسی دقیق شیر دروازه ای

شیر دروازه ای یا ( Gate Valve ) یکی از پر کاربرد ترین انواع شیر است که در صنایع مختلفی به کار می رود. به صورت کلی شیرآلات شامل تجهیزاتی هستند که امکان استفاده از آن ها را در صنایع مختلف ممکن می سازد.

و به همین دلیل شیرآلات مختلفی در سایز و سبک های متفاوت برای کاربردهای مختلف نیز ساخته می شود.

از گیت ولو ها برای قطع و وصل کردن جریان استفاده می شود و حرکت این نوع شیر خطی است و امکان نیمه باز بودن ان وجود ندارد. نیمه باز نبودن این نوع شیر از مزایای آن کم نمی کند و هم چنین این شیر در صدر پر فروش ترین شیر آلات است.

در ادامه این مقاله از وب سایت فارکو پنوماتیک به بررسی اینکه شیر آلات کشویی یا دروازه ای چیست؟ و جزئیات مرتبط با آن می پردازیم، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

شیر دروازه ای یا کشویی چیست؟

معمولا افراد این شیر را با نام هایی مانند شیر دستی، یا Gate Valve می شناسند. این شیرهای پر کاربرد برای باز و بسته کردن جریان سیالات مورد استفاده قرار می گیرند.

در این نوع از شیر آلات یک دیسک که اغلب دایره شکل یا مربع شکل است روی یک دریچه کشویی تعبیه می شود و به این دیسک دروازه می گوییم که زا آن برای جدا کردن انواع مختلفی از سیالات استفاده می شود.

محصولات فارکوپنوماتیک: بررسی و خرید شیر برقی هوا

با استفاده از این شیرها نمی توان شدت جریان سیال را تنظیم کرد و کاربرد آن ها فقط در حالت باز و یا بسته است و نباید آنها را در حالت نیمه باز نگه دارید زیرا فرسوده می شوند.

عملکرد شیر دروازه ای چگونه است؟

شما با جابجا کردن قسمت کشویی این شیر می توانید آنها را در حالت باز یا بسته قرار دهید. اگر با سیالاتی سر و کار دارید که فشار پایینی دارند، بهترین انتخاب است.

در صنایع نفت و پتروشیمی شیر Gate Valve از محبوبیت خاصی برخوردار است. برای سیالات که فشار بالایی دارند به دلیل فشار بالا و زمان زیاد باز و بسته بودن شیر، استفاده از شیر کشویی را پیشنهاد نمی کنیم زیرا باید فلکه به دفعات زیادی بچرخد تا شیر در حالت مناسبی قرار گیرد.

شیر کشویی شامل چه اجزائی است؟

شیرهای کشویی سه جز اصلی دارند که عبارتند از: بدنه، بونت و تریم.

  • ۱بدنه: بدنه، قسمتی از این مدل شیر است که در آن با اتصالات فلنجی، جوشی یا پیچی به لوله با تجهیزات مورد نظر متصل می شود.
  • ۲بونت: بونت بخش مهمی از آن است اجزای متحرک شیر در آن است و این اجزا با پیج و مهره به بدنه متصل هستند.
  • ۳تریم: اجزای داخلی شیر دروازه یا که در تماس مستقیم با سیالات هستند را تریم می گویند. تریم شیر گیت ولو شامل استم، دروازه، دیسک و حلقه های سیت است.

مزایای گیت ولو چیست؟

این دسته از شیرآلات مانند دیگر شیرآلات دارای مزایای قابل توجهی هستند که عبارتند از:

۱افت فشار کم در مسیر سال

٫داشتن ساختاری محکم  و مستحکم

٫قسمت ارزان و مقرون به صرفه آنها.

٫شرایط ساده و نگهداری آنها

معایب گیت ولو چیست؟

  • ۱قسمت نشیمنگاه و دیسک در این نوع از شیرآلات معمولا زود آسیب می بیند.
  • ۲مناسب نبودن برای تنظیم جریان سیالات

کاربرد شیر دروازه ای چیست؟

لوله های صاف و بسیار بلند که دارای حداقل فشار هستند، گزینه بسیار مناسبی برای انتخاب این دسته از شیرآلات هستند.

از این شیرآلات می توان در خطوط سیالاتی مانند آب، فاضلاب، مایعات نفتی، انواع گازها و سیالاتی که جامدات پودری و ریز دارند استفاده نمود.

محصولات فارکوپنوماتیک: شیر زاویه ای

با باز شدن شیر هیچ مانعی برای عبور مایعات وجود نخواهد داشت و همین موضوع باعث افت فشار سیال تا حدود مشخصی نیز می شود.

کلام پایانی

همانطور که گفتیم شیر های Gate Valve مناسب سیالاتی با فشار پایینی مانند سیالات مورد استفاده در پتروشیمی و صنعت نفت است. این شیرها مزایای قابل توجهی در مقایسه با سایر انواع رایج شیرها دارند و همچنین مقرون به صرفه و ساده هستند.

آنها بهترین انتخاب برای بسیاری از نیازهای شما هستند و در سبک ها و اندازه های مختلف تولید می شوند و به گونه ای طراحی شده اند که تا حد امکان کارآمد باشند.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که بتوانید اطلاعات مفیدی درباره شیرهای گیت ولو داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =