مقالات

آشنایی با موتور پنوماتیک

آشنایی با موتور پنوماتیک

امروز قصد داریم به بررسی موتور پنوماتیک و عملکرد آن بپردازیم. برای آشنایی با موتور پنوماتیک همراه ما باشید. موتور پنوماتیک هوای جمع شده در داخل مخزن دستگاه را فشرده کرده و برای فعالیت های مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد. انرژی جنبشی هوای فشرده را از طریق حرکت چرخشی یا خطی به کار مکانیکی تبدیل می کند. این دستگاه ویژگی های بسیاری دارد که در ادامه به اختصار بررسی می کنیم.

موتور پنوماتیک و کاربرد های آن

موتور پنوماتیک هوای فشرده را به انرژی تبدیل کرده و در کاربرد های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماتور قادر به حرکت چرخشی و خطی بوده و برای فعالیت های مختلف عملکرد متفاوتی خواهد داشت.

انواع موتور پنوماتیک به صورت ثابت در فعالیت های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال می توانیم به ابزار های ساده مانند انواع دریل، چکش، میخکوب و سایر تجهیزات اشاره نماییم. با توجه به اینکه ممکن است ابزار های برقی در صورت کارکرد دچار ایراد یا اشکال شود، تجهیزات پنوماتیکی با توجه به طراحی و ساخت آن عمر بالاتری نسبت به تجهیزات برقی دارند. می توانید با داشتن یک موتور پنوماتیک و تجهیزات صنعتی خود از دستگاه بادی استفاده نمایید.

آشنایی با موتور پنوماتیک

تفاوت موتور هیدرولیکی و پنوماتیکی

کارکرد اصلی موتور پنوماتیکی از طریق فشار هوا بوده اما موتور های هیدرولیکی از طریق روغن و نیروی الکتریکی فعالیت می کند. هردو موتور سرعت حرکت بالایی داشته اما موتور پنوماتیکی به خاطر فشرده سازی هوا، سریع تر فعالیت می کند. از لحاظ قدرت، موتور های هیدرولیکی قدرت بیشتری دارند و برای جا به جایی تجهیزات سنگین مناسب تر هستند. در نظر داشته باشید موتور پنوماتیکی عمر بیشتری داشته و هیچگونه روغن ریزی ندارد ولی موتور های هیدرولیکی ممکن است پس از استفاده و فرسودگی، دچار روغن ریزی شود. در ادامه به بررسی آشنایی با موتور پنوماتیک می پردازیم.

اجزا اصلی موتور پنوماتیک

برای اجرا و استفاده یک سیستم پنوماتیکی نیاز به کمپرسور هوا و تجهیزات دیگری دارید که در ادامه به صورت مختصر به اجزای سیستم موتور پنوماتیک اشاره می کنیم.

سیلندر

یکی از اجزای اصلی سیستم پنوماتیک، سیلندر پنوماتیک بوده که از طریق انتقال نیرو به انرژی پتانسیل باعث کار سیستم می شود. انرژی پتانسیل به انرژی جنبشی تبدیل شده و به صورت خطی یا چرخشی باعث فعالیت مورد نظر می شود. هوای فشرده بیستون را در یک جهت حرکت داده در اثر خروج هوا ایجاد می شود که باعث بازگشت پیستون به محل اولیه خود می شود.

اگر قصد خرید انواع سیستم های پنوماتیکی برای فعالیت های مورد نظر خود را دارید، می توانید با سایت فارکو پنوماتیک در ارتباط باشید.

شیر های سیستم بادی

شیر ها در سیستم پنوماتیک برای کنترل جریان هوا مورد استفاده قرار می گیرد. انواع شیر برقی پنوماتیک به صورت شروع آرام خاموش و روشن استفاده می شود و می توانید دبی جریان را از طریق شیرهای کنترل کننده تنظیم نمایید. در نظر داشته باشیم شیر خروجی برای تخلیه گاز های داخل سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. شیر ایمنی برای متوقف کردن ناگهانی سیستم، شیر هوا برای کنترل هوای ورودی و خروجی سیستم و شیر سلونوئیدی که در موتور های پنوماتیکی خاصی استفاده می‌ شود، باعث کنترل جریان الکتریکی می شود. شیرهای سلونوئیدی به شیرهای برقی نیز مشهور است.

اگر قصد خرید تجهیزات پنوماتیک مناسب صنعت و کاربرد خود را دارید، می توانید برای مشاهده محصولات بیشتر به فروشگاه فارکو پنوماتیک مراجعه نمایید. در ادامه به آشنایی با موتور پنوماتیک می پردازیم.

شیر های سیستم بادی

اتصالات سیستم

یکی از معماری های اصلی سیستم پنوماتیک یا بادی، اتصالات پنوماتیک بوده که باعث می شود تمام اجزای سیستم به همدیگر متصل شده و تحت فشار هوا قرار بگیرند. اتصالات در ابتدا آب بندی شده و از جنس فلزی و پلیمری طراحی می شود.

سایر تجهیزات سیستم

بخش کاهنده صدا برای کاهش صدای سیستم پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد. هنگام تولید باد صدای آزاردهنده ای تولید می شود که به موجب آن از کاهنده صدا استفاده می شود که تا حد قابل ملاحظه‌ای صدا را کاهش دهد. هوا پس از تولید شدن در داخل موتور به مخزن  انتقال می یابد. برای عملکرد بهتر سیستم هوا باید فیلتر شود که از یک فیلتر پنوماتیک مناسبی برای این کار استفاده می شود تا هوای ورودی به صورت خشک وارد مخزن شده و آسیب به تجهیزات داخلی دستگاه وارد نشود.

بحث امروز ما در مورد آشنایی با موتور پنوماتیک بود. برای بررسی موارد بیشتر در مورد آشنایی با موتور پنوماتیک با کارشناسان فنی سایت فارکو پنوماتیک در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =